Poradenstvo pre krásu, zdravie a život. Tel: 0903493241
O nás

Dobrý deň, 

  Moje meno je Beata, som fyzioterapeut s mnohoročnými skúsenosťami a ťeším sa na Vašu návštevu v našom Relax Centre. 

 Relax Centrum sme otvorili v roku 2007 s cieľom ponúknuť dovtedy nedostupné a neexistujúce služby v lokalite mesta Šahy. Mám skúsenosti z výskumu z oblasti fyziatrie z Dudiniec, a taktiež z bežných procedúr ponúkaných v kupeloch.  

  Služby, ktoré poskytujeme sú hlavne cvičenie, masáže a procedúry zamerané na relax a odstraňovanie bolestí pohybového systému.

Zdieľaj aj cez

   

Svalová atrofia

Svalová atrofia

je úbytok svalového tkaniva. Malá alebo žiadna telesná aktivita a sedavý spôsob života sú časté príčiny svalovej atrofie. Ďalšie časté príčiny sú zdravotné ťažkosti, ktoré znižujú mobilitu, ako zápal kĺbov alebo rednutie a oslabenie kostí, a zranenia, napríklad zlomeniny. Proces starnutia často vedie k pomalej, progresívnej svalovej atrofii.

Svalová atrofia spôsobená nervovým problémom sa nazýva neurogénna atrofia. Bežné príčiny sú nervovo svalové choroby alebo miechová atrofia, roztrúsená skleróza, diabetická neuropatia, poškodenie nervov spojené s cukrovkou.

V niektorých prípadoch môže byť svalová atrofia príznakom vážnej podvýživy – postupné oslabenie a neschopnosť adekvátne používať svaly. Aj cievna mozgová príhoda môže viesť k svalovej atrofii. V závislosti na príčine, môže dôjsť k atrofii jednej skupiny svalov alebo celého tela.

Komplikácie
Vzhľadom k tomu, že svalová atrofia môže znamenať aj vážne ochorenie a zlyhanie orgánov, môže viesť k vážnym komplikáciám alebo trvalému poškodeniu.

Ak veľa času cez deň iba presedíte, gratulujte si, že ste ešte nažive. Sedavé zamestnanie zvyšuje riziko ochorenia aj kvôli problémom s látkovou výmenou a zastaveným lymfatickým systémom. Ak máte spomalený metabolizmus a lymfu, telo sa nemôže zbavovať tak ľahko toxínov, ktoré sa neustále držia vo vás a môžu po rokoch viesť ku vzniku rakoviny.